Wat nou als...

Begin 2021 maakte ik deel uit van de Bedenktank. In tien online brainstormsessies werden onder leiding van Marijke Krabbenbos creatieve oplossingen bedacht voor allerhande maatschappelijke problemen. Niet vanuit beperkingen maar vanuit mogelijkheden denken leverde veel mooie dingen op. ‘Wat nou als…’ is zoveel productiever dan ‘Ja maar…’.

Vanuit mijn ervaring als social designer bij Gouda Bruist en GOUDasfalt droeg ik inhoudelijk bij aan het thema De gelukkige buurt. Daarvoor bedachten we buurtontmoetingspunten onder de noemer Tante Leen/Tante Pos, waar je spullen zoals gereedschap en buitenspeelgoed kunt lenen en een praatje kunt maken.

En een buurtgala waar bewoners elkaar ontmoeten en geld inzamelen voor buurtinitiatieven. En omdat mijn grafische bloed ook altijd kruipt waar het niet gaan kan, verzorgde ik ook het ontwerp van het boekje Wat nou als… 50 ideeën voor Nederland, waarin al die mooie ideeën zijn gebundeld. Op 21 april, World Creativity Day, is dit boekje aangeboden aan  kamerleden van zoveel mogelijk verschillende partijen, waaronder Renske Leijten. Met als belangrijkste begeleidende boodschap: geef mensen de ruimte, luister naar hun goede ideeën, denk in mogelijkheden.

Wat nou als… ze daar in ‘Den Haag’ eens naar zouden luisteren?